Nasterea Domnului aduce bucurie in fiecare casa si, potrivit traditiilor noastre, inainte de aceasta sarbatoare, se merge cu icoana Nasterii pentru binecuvantare. Prin icoana este adus chipul lui Hristos in familiile noastre, iar preotul este cel ce se face mesager a cerului, vestitor al implinirii proorociilor. „Hristos se naste, slaviti-L!”
Pr Ovidiu Ioan S.
Se află la 30 de kilometri de Iași, în Comuna Dobrovăț. Denumirea localității este pusă pe seama salutului adresat de Sfântul Ștefan cel Mare unui monah eremit: ”DOBRÂ VECER!”(Bună seara!). După alții denumirea vine de la o pădure tânără ce se găsea aici, căreia i se zicea ”DUMBRĂVĂȚ”. În comună se găsește și ultima ctitorie a Sfântului Ștefan cel Mare, mănăstirea Dobrovăț, care păstrează o parte din pinctura originală, spre marele interes al celor ce caută FRUMOSUL (spiritual, dar și estetic)
vineri, 21 decembrie 2012
vineri, 14 decembrie 2012
Postul Craciunului
Ne apropiem de zilele de sarbatoare închinate Nasterii Domnului Iisus.Fiecare se pregăteste într-un fel sau altul pentru aceasta sărbătoare. Cei interesati de trairea unei vieti duhovnicesti mai intense se pregatesc cu post, spovedanie, rugăciune, fapte bune mai multe decât de obicei, pentru a intampina Nasterea Domnului cu pace lăuntrică. Sărbătoarea Nasterii devine asumata si e primită ca un dar duhovnicesc pe care Dumnezeu il face lumii. Noi nu putem trăi tot timpul în prezența tare a vietii duhovicesti, și, de cele mai multe ori, suntem rătăcitori sau căutători ai propriei vieți. Pregătirile pentru sarbători sunt si niște reorientari spre interiorul propriei persoane, reorientare ce se realizează într-o colaborare a voinței personale cu Bunul Dumnezeu. Intrarea în atmosfera festiva a unei sărbători este ca o intrare intr-un locaș al luminii, al înțelegerii, al sensului.
Abonați-vă la:
Postări (Atom)